l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Praktijk Linda Roosemalen - psychosomatische fysiotherapie

Aanbod

Psychosomatische fysiotherapie

Staat spanning of stress je in de weg om vrijelijk plezier te maken, te werken, te sporten of samen te zijn met anderen? Ik help je graag bij het vinden van ontspanning in je dagelijks leven.
Door de spanning in je lijf te ontmoeten en te onderzoeken kijken we wat een voor jou passende weg is om je klachten te verminderen zodat je weer kan genieten van wat je graag doet in je leven.

Heb je al langere tijd of steeds terugkerend last van pijn of een blessure? Dan kan het interessant zijn om samen met mij te kijken of spanning of je lichaamshouding hierbij een rol spelen en te kijken hoe je omgaat met de signalen van je lichaam.

Je kan bij mij terecht voor:

  • stress gerelateerde klachten
  • spanning, angst, hyperventilatie
  • chronische pijn, chronische vermoeidheid
  • burn-out
  • somberheid, depressie
  • levensvragen
  • Ik werk bovendien met mensen die betekenis willen geven aan hun leven met lichamelijke klachten en  met mensen die zijn vastgelopen in een periode in hun leven.

Werkwijze Psychosomatische fysiotherapie

We starten met een kennismaking en een intake waarin je je hulpvraag kan verduidelijken. Ik doe een onderzoek en geef aan wat de behandelmogelijkheden zijn. We kijken of we samen een behandeldoel kunnen vaststellen en of we een behandelreeks willen starten. Dit zijn vaak 5 tot 12 behandelingen.

Wanneer we tot de conclusie komen dat een andere therapievorm voor jou beter is dan zal je verwijzen naar een andere behandelaar of je huisarts.

De behandeling kan bestaan uit ontspanningsoefeningen, houdings-, bewegings- en bewustwordingsoefeningen, oefentherapie (bv ter verbetering van je belastbaarheid of onderzoeken van je grenzen), gesprekstherapie, massage en ademhalingsoefeningen. Bij alle oefeningen ga ik samen met jou op zoek naar een voor jou passende vorm zodat je met zo veel mogelijk plezier aan jezelf kunt werken.

Klik hier voor meer informatie over psychosomatische fysiotherapie.

Praktijk Linda Roosemalen - biodynamische therapie

Als je vastloopt of hapert en je komt er alleen niet meer uit, kan het helpen steun te zoeken bij een therapeut. Ik help je vanuit de biodynamische therapie waarbij we zorgen dat jij je authentieke levenskracht weer aan kan spreken.

lees verder
Praktijk Linda Roosemalen - massage

Soms ben je toe aan een moment van ontspanning, even opladen en niets te moeten. Massage is een fijne manier om thuis te komen in je lichaam en helemaal tot rust te komen. Bij een massage stemmen we samen af wat klopt voor jou. Het is hierbij ook mogelijk om kleding aan te houden.

lees verder